IN DE OMGEVING

Onze partners staan voor u klaar voor een kennismaking van dit kleurrijke gebied!

Het hooggelegen paardrijcentrum van Najac: Op een kleine kilometer van het dorp Najac biedt het paardrijcentrum lessen voor beginners, paardrijtochten per uur, per dag of een tocht van meerdere dagen. De pony’s voor kinderen, grotere pony’s en Arabische paarden staan al te trappelen voor een paardrijtocht voor beginners of gevorderden. Geopend van april tot september.

Boerderij van Daoudou: de boerderij is het hele jaar door geopend. Paardrijtocht voor beginners of gevorderden, paardrijtochten van meerdere dagen, ritjes met de koets. Mencursussen, galopperen in de natuur, voorbereiding als begeleider voor toeristische paardrijtochten. Beoefening van hippotherapie.

Midgetgolfen op thema in Saint André de Najac: allemaal naar de midgetgolfbaan, waar 22 spelletjes, gebaseerd op de symbolen van de TAROT kaarten van MARSEILLE u naar 3 niveaus zullen leiden. Intelligentie, handigheid, concentratie en goed humeur zijn uw steun en toeverlaat tijdens dit ludieke parcours. Groen en bloemrijk speelpark. Kraam, biologisch ijs en sorbet. Hier kunnen tevens dagjes voor groepen of kinderfeestjes georganiseerd worden.

Klimmen aan de Viaur: rotsklimlocatie van de Gorb in Bor en Bar, 135 klimroutes voor beginners en gevorderden.  Ze worden beschreven in de topogids «de Rots van Gorb» te koop in het VVV kantoor en bij de l’AAGAC. Klimsessies georganiseerd door de AAGAC, op de klimlocatie van Roc du Gorb.

Vervaardiging van de taart op spies. Kom de specialiteit van Aveyron ontdekken: de ambachtelijke vervaardiging van een taart op spies voor het haardvuur, waarvan de bakmethode heel bijzonder is. Laurence Gineste laat u een stukje proeven, vergezeld van een glaasje eigengemaakte appelsap, en dat alles geheel gratis. U kunt ook een proeverij reserveren: 4 euro p.p. 

Feestmaaltijden Bij Jacky Carles, de wereldberoemde vertegenwoordiger van de Aveyronse gastronomie. Een maaltijd “Bij Jacky” is een ware kennismaking met de typische lokale gastronomie, dat moet u absoluut geproefd hebben!

En nog vele andere partners die de moeite waard zijn, en die we u graag laten ontdekken tijdens uw vakantie…